Hoe vaak moet ik mijn e-maillijst opschonen?
Het schoonhouden van je e-maillijst is essentieel voor je e-mailverzendactiviteiten, maar dat weet je al! Meestal net na de vraag, Waarom zou ik mijn e-maillijst opschonen? komt de Hoe vaak moet ik mijn lijst schoonmaken?.
En ook al is het antwoord hierop veel complexer, het is noodzakelijk om zo snel mogelijk lijstverificatieactiviteiten in te plannen in je mailingkalender, als je je inbox wilt behouden plaatsing uitmuntend.
Als je meer wilt lezen over e-maillijsthygiëne, download ons rapport over de hygiëne van e-maillijsten voor 2024!
Waarom zou ik mijn lijst meer dan één keer controleren?
Helaas is er een verkeerde perceptie onder marketeers, dat als uw lijst eenmaal is geverifieerd u klaar bent met het schoonmaken van de lijst voor een lange tijd of zelfs voorgoed. Nee! Adressen op uw lijst worden de hele tijd overbodig!
Geschat wordt dat jaarlijks meer dan 20% van alle e-mails verloopt! Daarom moet het opschonen van lijsten een terugkerende activiteit zijn, die je gedurende een bepaalde periode moet uitvoeren. In dit artikel proberen we uit te vinden wat een 'specifieke periode' in uw geval kan betekenen en waarom een e-mailverificatietool zoals Bouncer kan helpen om uit de spamfolder te blijven.
Hoe vaak moet je e-maillijsten opschonen?
Bij het zoeken op internet naar de beste e-mail controlefrequentie waren de meest voorkomende antwoorden 'zo vaak als nodig' of 'elke 3 maanden'. Dat is helemaal niet nuttig, omdat het te algemeen is en geen rekening houdt met alle componenten van de kwaliteit van de gegevens.
Ongeldige e-mailadressen kunnen veel problemen veroorzaken bij e-mailproviders en ook bij uw ontvangers: veel spamklachten, lage deliverability van e-mails, mislukte e-mailcampagnes, een lijst met onbetrokken contactpersonen...
De frequentie van de e-mailverificatie moet voornamelijk gebaseerd zijn op drie factoren:
Hoe vaak stuurt u uw campagne?
De noodzaak van e-mailvalidatie is direct afhankelijk van de frequentie van je e-mailverzending. Als je je campagne slechts om de 4 maanden (of langer) verstuurt, is het aan te raden om je lijst te verifiëren voordat je deze verstuurt.
Als je je ontvangers echter elke maand of minder e-mailt, dan moet je dit periodiek doen, maar het is misschien niet nodig om dit voor elke campagne te doen. Als je regelmatig e-mailmarketingcampagnes uitvoert, heb je ook regelmatig e-mailverificatieservices nodig.
Fouten zoals spamtraps of syntaxfouten in je lijst kunnen zelfs de allerbeste overkomen en het eindresultaat is een lage engagement ratio. Een regelmatig verificatieproces helpt hier enorm bij.
De methode die u gebruikt om e-mails te verzamelen
Een aspect dat de kwaliteit van uw e-maillijsten beïnvloedt, is het feit dat ze na verloop van tijd ongeldig worden, maar een ander belangrijk onderdeel is het aantal verkeerd getypte of valse e-mailadressen, die u verzamelt uit inschrijvingsformulieren.
Je zou een dubbele opt-in kunnen gebruiken (abonnee moet zijn of haar abonnement door op de link in het e-mailbericht van jou te klikken) of een eenmalige opt-in. Daarnaast kun je realtime e-mailverificatie toevoegen aan je verzamelformulier, waarbij het adres wordt geverifieerd op het moment van invoer.
Dubbele opt-in met real-time e-mailverificatie - dat is de veiligste methode om e-mails te verzamelen, omdat het voorkomt aanmeldingen met verkeerd getypte e-mailsWegwerpdomeinen, ongeldige adressen enz. Bovendien geeft het je een bevestiging dat de persoon die zich heeft aangemeld wel degelijk gebruik heeft gemaakt van een inbox waartoe ze toegang hebben, zodat ze geïnteresseerd zijn in jouw waarde.
Enkelvoudige opt-in met real-time e-mailverificatie - voorkomt fouttypes en wegwerp e-mail, maar de abonnee gebruikt misschien een mailbox waartoe hij niet eens toegang heeft.
Dubbele opt-in - het zal aanmeldingen met tijdelijke e-mails, die meestal tot 72 uur geldig zijn, niet tegenhouden. De meeste e-mailproviders laten deze door.
Enkelvoudige opt-in - u verzamelt in feite alles, van aanmeldingen met tijdelijke inboxen, 'dikke vinger'-foutypes, tot aanmeldingen met ongeldige e-mailadressen.
Soorten e-mail lijsten die u gebruikt: B2B of B2C
Als de waardepropositie van je het bedrijf is gericht op andere bedrijvenmoet je je e-maillijsten vaker opschonen. Dat komt omdat B2B e-maillijsten vaker verlopen dan B2C. Mensen veranderen van baan en daarom kunnen e-mails die geldig waren in je laatste campagne nu hard bouncen.
In B2C, waar klanten hun persoonlijke e-mails gebruiken, is stabieler, vaak blijft één e-mailadres dat we hebben tientallen jaren bij ons, hoewel mensen van achternaam veranderen, naar een andere postbusprovider verhuizen, enz. Het is waarschijnlijker dat er een echt persoon achter het e-mailadres zit en je moet niet zo vaak verificatiemails gebruiken als in B2B.
Aan de andere kant is het net zo waarschijnlijk dat deze klanten tijdelijke e-mailadressen gebruiken op je inschrijfformulieren, en dat is waar een realtime API echt van pas komt.
Extra informatie
Als u een soort van weggevertje weggeeft bij de inschrijving (gratis proefversie, pdf, ebook, tips of een andere leadmagneet), bedenk dan dat sommige mensen misbruik kunnen maken van je vrijgevigheid en ongeldige/tijdelijke e-mails kunnen gebruiken om de inhoud zonder hun echte adres achter te laten. Als dat het geval is, moet je je lijst misschien vaker opschonen.
Optimale e-mailverificatiefrequentie voor B2C en B2B
In de onderstaande tabellen vindt u suggesties voor de geschatte periode:
Hoe vaak moet een B2C-lijst worden geverifieerd?
Hoe vaak moet je een B2B-lijst controleren op slechte e-mails?
Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, als je slechts één opt-in gebruikt om je B2B e-mails te verzamelen, en je verstuurt je campagne wekelijks, dan is het risico op het verzamelen van verkeerd getypte e-mails + het verlopen van andere e-mails op je lijst zo groot, dat je je lijst misschien zelfs om de twee weken moet controleren!
Aan de andere kant, als u elke maand e-mails verstuurt naar uw B2C-lijst, verzameld met dubbele opt-in, kunt u e-mail controleren om de 3 maanden te valideren en je afzenderreputatie zou veilig moeten zijn voor een hoge bouncepercentage.
Hoe moet ik mijn e-maillijst opschonen?
De beste manier om ongeldige e-mails uit je lijst te verwijderen (dus de e-mails die een harde bounce genereren) is door een e-mailchecker zoals Bouncer.
Bouncer helpt uw e-mail deliverability rates te verbeteren door alle soorten slechte e-mailadressen te verwijderen: verouderde, wegwerp e-mailadressen, spamvallen, catch-all adressen, dubbele e-mails en meer. Onze e-mailvalidator is een van de nauwkeurigste in de branche, met 99% en hoger.
E-mailverificatietools zijn ontworpen om slechte e-mails te herkennen zonder een bericht naar de adressen te sturen. Door deze te gebruiken, zet u de reputatie van uw afzender niet op het spel en daarmee ook de deliverability van uw e-mail. Bulk e-mailverificatie kan uw bounces verlagen en de algehele effectiviteit van uw e-mailmarketinginspanningen verbeteren.
Je zou zelf wat kunnen doen om je lijst op te schonen, zoals spammy uitziende adressen verwijderen of adressen met een onjuiste opmaak, maar doe-het-zelf lijstopschoning is meestal erg tijdrovend en niet zo effectief als het gebruik van e-mailverificatie.
Je hele lijst handmatig controleren om geldige e-mailadressen te vinden kan dagen of weken duren. Aan de andere kant helpt een e-mailverificatieproces je om geldige adressen te vinden in een kwestie van minuten voor de gemiddelde lijst.
Wanneer moet ik mijn lijst controleren?
Je weet nu hoe vaak je je lijst moet controleren en hoe je dat moet doen, maar wat is het beste moment om dat te doen? Het antwoord is simpel: zo dicht mogelijk bij de start van je campagne!
Aangezien e-mails de neiging hebben om na verloop van tijd te verlopen, kan een lijst die twee weken geleden is geverifieerd, vandaag resulteren in weinig harde stuiters. Daarom is de aanbevolen tijd voor het schoonmaken van de lijst tot 72 uur voor de verzending.
U kunt ook real-time verificatie gebruiken voor uw e-mailprogramma. Met tools zoals de API van Bouncer kunt u een stukje code aan uw website toevoegen en zodra iemand een e-mail toevoegt aan een registratieformulierveld, kan Bouncer u vertellen of het adres goed is of niet.
Dit helpt je om tijdelijke, verouderde en inactieve e-mailadressen te verwijderen zonder een vinger uit te steken. Deze service voor het opschonen van e-maillijsten behandelt eerst de basis: er wordt gecontroleerd op e-mailsyntaxis en vervolgens wordt gecontroleerd of het adres actief en in gebruik is.
Door riskante e-mailadressen bij binnenkomst te verwijderen met onze API voor e-mailvalidatie, kun je het aantal bounces verlagen en spamfilters eenvoudig omzeilen.
Een kort overzicht van de risico's van het niet schoonhouden van je e-maillijsten
We zijn ons ervan bewust dat de meesten van jullie de voordelen begrijpen van het schoonhouden van al je e-maillijsten en ook weten hoe vaak je je e-maillijst moet opschonen, maar voor degenen onder jullie die op dit artikel zijn gestuit en het nog niet weten: hier is onze korte samenvatting, speciaal voor jullie.
Als e-mailmarketeer is het uw primaire doel om ervoor te zorgen dat uw campagnes in de inboxen terechtkomen waarvoor ze bedoeld zijn. Een lijst die niet schoon en gezond is, creëert zoveel problemen die dat kunnen beïnvloeden.
Op zijn beurt verhoogt de daling van uw levering direct uw bouncepercentageen dat is echt slecht nieuws voor je afzenderscore, hoe de ISP's en hun servers beoordelen je domein en begin met het aanbrengen van die ongewenste zwarte strepen op je Van e-mailadres.
Dat zijn de dingen die je echt moet vermijden, en daarom zijn we hier om te helpen.
Het zorgen voor een zo laag mogelijke bounce rate is een van de grote voordelen die een schone lijst biedt.
De bijbehorende voordelen die u zult behalen, zijn het verschil tussen een succesvolle campagne sturen en uw ROI e-mailmarketing:
- verminderde marketingkosten
- minder spamklachten en minder inactieve abonnees
- een gezonde afzenderscore
- hogere open- en klikratio's bij uw doelgroep
- een meer betrokken publiek dat uw marketingberichten leest
Met dat alles in gedachten zul je zien dat het noodzakelijk is om die lijsten schoon te houden, maar ook om te weten hoe vaak je een e-maillijst moet schoonmaken.
Kan Bouncer me vertellen of ik mijn lijst moet controleren?
Nou, ook al heb je vrij goede tips en instructies ontvangen in dit artikel, kan je nog steeds het gevoel hebben dat je niet zeker weet of dit het juiste moment is om je lijst te controleren. En voor dergelijke dilemma's heeft Bouncer precies de juiste tool om u te helpen een gemakkelijke beslissing te nemen: een gratis e-mailverificatie bemonsteringshulpmiddel!
U hoeft uw lijst alleen maar te uploaden naar ons platform en op basis van een kleine (willekeurig gekozen) steekproef zullen wij u een bounce-raming geven van de betreffende lijst. Op basis daarvan kunt u uw lijst ongeschoond laten, omdat de bounce schatting super laag is, of u kunt doorgaan met e-mail validatie.
Met Bouncer's gratis steekproefprogramma voor e-mailverificatie zou u gemakkelijk moeten kunnen achterhalen hoe vaak u uw e-maillijst moet opschonen.
Meld u vandaag aan en verifieer je eerste 100 e-mails helemaal gratis!